Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS
Burnout 3: Takedown (PS2)
90 100 1

Review Burnout 3: Takedown (PS2)

Begin 2004 werd door EA aangekondigd dat het alweer het derde deel in de fantatische Burnout-serie zou gaan uitgeven. Het beste nieuws was nog wel dat de game online gaat! Nu is hij eindelijk uit en kun je in deze review lezen of het echt zo goed en vernieuwend is geworden als EA doet denken.

Takedown!
Zoals je ziet is de ondertitel van deze game Takedown en dat is niet zomaar een lekker klinkende naam. In dit deel is het namelijk de bedoeling dat je je tegenstanders zo vaak mogelijk laat crashen. Doordat te doen wordt het bekende boost balkje gevuld. Dit keer is risico nemen dus niet meer zo belangrijk, maar daardoor vult je boostbalk nog wel langzaam. Je kunt ook takedowns maken door de aftertouch-knop te gebruiken. Als je gecrasht bent kun je met R2 alles in slow-motion laten gaan en proberen tegenstanders te raken. Dit is erg handig, maar jammer genoeg werkt de aftertouch-camera niet altijd even goed. Vaak zie je je tegenstanders niet rijden en moet je dus maar een beetje gokken.

Burnout Worldtour
In tegenstelling tot de vorige twee delen, speelt deze game zich niet alleen in de VS af. Dit keer zijn er ook events in Europa en Azië. Net als in het 2e deel zijn er gewone races en ook crash events (in totaal 173). De races zijn onderverdeeld in race, grandprix, face-off, eliminator en special event/preview lap. De eerste twee spreken voor zich. Bij face-off rij je 1 tegen 1 en als je wint krijg je de auto van je tegenstander. Bij eliminator rij je 5 rondes en elke ronde wordt de laatste uitgeschakeld totdat er 1 over blijft. Special event en preview lap zijn gewoon 1 ronde die je binnen een bepaalde tijd moet rijden. Wat vooral opvalt is het fantastische snelheidsgevoel. Met volle boost driftend door de bochten geeft een enorme kick. Vergeet realistische games als Gran Turismo, dit is racen! Als je een medaille wint krijg je burnout points en bij bepaalde aantallen unlock je een nieuwe en betere auto. De leukste events vind ik toch wel de crash events. Daarbij is het de bedoeling om zo'n groot mogelijke crash te veroorzaken. Onderweg kun je ook nog verschillende power-ups en multiplyers oppakken, waardoor je een nog hogere score krijgt. Je moet wel oppassen voor de heartbreaker want die halveert je score en de multiplyers tellen dan niet meer mee. Gelukkig is het meestal niet zo moeilijk om die te ontwijken en hoge scores te halen. Alle gouden crash medailles halen is dan ook niet de grootste uitdaging.



Moeilijkheidsgraad
Zo kom ik op het grootste (en bijna het enige) minpunt in deze game. De moeilijkheidsgraad! In het begin dacht ik echt dat ik dit spel 100% ging uitspelen, want ik won de ene gouden medaille na de andere. Dit ging door tot zo ongeveer op 70% van het spel maar toen werd het ineens een stuk moeilijker. Het begon met crash events die ik meer dan 10 keer opnieuw moest proberen, maar daarna werd het toch echt frustrenend. Een half uur lang 1 race telkens opnieuw proberen wordt na een tijdje toch echt vervelend (gelukkig haalde ik de betreffende race op 1 honderste van een seconde!). Vooral het rijgedrag van de circuit racers laat veel te wensen over. Hard remmen voor een bocht staat zo ongeveer gelijk aan jezelf uitschakelen.
Ook is het bijna onmogelijk om niet te crashen, wat nog moeilijker is doordat je vaak niets ziet door het zonlicht. Het dus wel iets beter gebalanceerd mogen zijn.

Graphics en geluid
Met de gameplay zit het over het algemeen wel goed dus, maar ook de graphics zijn erg mooi. Het is misschien niet zo realistisch door de felle kleur, maar de effecten zijn wel erg mooi. Ze lijken veel op die van Need for Speed: Underground, zoals de blur-effecten als je heel snel gaat, maar in Burnout3 zijn ze veel mooier. Het geluid is zo mogelijk nog beter. De game ondersteunt Dolby Pro Logic II en er is een fantastische soundtrack. Deze bestaat uit maarliefst 40 nummers van bands als Franz Ferdinand, The Von Bondies en Pennywise.



(Online) Multiplayer
De offline multiplayer van Burnout3 is wat minder dan de rest. Door de verticale splitscreen mode kun je de baan en je tegenstanders niet zo goed zien. De enige echt leuke mode met z'n tweën is road rage. Daarbij is het de bedoeling om zo snel mogelijk 10 wagens uit te schakelen of te overleven en je tegenstander total loss te laten gaan. Online is het al een stuk leuker. Het lijkt veel op de gewone Worldtour races, maar dan tegen andere spelers van over de hele wereld (niet alleen de EU). De headset wordt ook ondersteunt, wat natuurlijk erg leuk is. Je kunt zelfs tijdens de races praten, maar dan is het wel moeilijk om je goed te concentreren. Jammer genoeg is er geen Nederlandse lobby (wel Nederlandse taalkeuze), dus een beetje kennis van de Engelse taal is handig. Al met al is de online mode een leuke extra, maar het is geen reden om het spel te kopen.

Besluit
Burnout3 is de game voor alle racefans. Een fantastisch snelheidsgevoel, spectaculaire crashes en een speelduur van meer dan 40 uur. Daarbij komt ook nog de online multiplayer en de fantastische soundtrack. Deze game moet je gewoon hebben gespeeld!



+ snelheidsgevoel!
+ spectaculaire crashes
+ lange speelduur
+ online mode

- minder gebalanceerde moeilijkheidsgraad

 

Oordeel Burnout 3: Takedown (PS2)

  • Graphics 90
  • Gameplay 90
  • Originality
  • Sound 90
  • Replay
  • Eindcijfer 90

Aantal keer bekeken: 3338 

Laagste prijzen voor Burnout 3: Takedown (PS2)

Winkel Cijfer Levertijd Prijs Porto Totaal

Meer prijzen 

Laatste reacties

avatar van Basjuh93
Basjuh93 ( 35 ) 01-10-2005 15:27
Erg Toffe Game Net zoals Burnout Revenge en Legends!!